Golman Zrinjskog

Kozić: Najslađe su pobjede minimalnim rezultatom

M. Maksimović

Ishod predstojećeg susreta Željezničara i Zrinjskog vjerovatno će dosta zavisiti i od raspoloženja golmana i jednog i drugog tima. 

Čuvar mreže aktualnog šampiona Dalibor Kozić spreman je za veliki derbi, a u kratkom razgovoru za naš portal najavio je hrabru igru i na koncu povoljan ishod po Zrinjski.

“Idemo pobijediti. Uvjeren sam da možemo iskoristiti trenutnu formu Željezničara koja nije za pohvaliti. Osim toga, oni imaju mnogo veći imperativ od nas, pa tim i znatno veći pritisak što može itekako utjecati na konačan rezultat. Derbiji su posebne utakmice i u njima je uvijek sve moguće. Tako je i ovog puta“, rekao je Kozić, dodajući da očekuje i veliku podršku navijača koji planiraju putovanje iz Mostara u Sarajevo.

Upitan s kojim bi rezultatom na kraju susreta bio zadovoljan, Kozić je odgovorio:

“Samo pobjeda, nije važno kojim rezultatom, iako je najslađe kada se pobijedi s 1:0“, dodao je.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener Zrinjskog Vinko Marinović na raspolaganju neće imati Ognjena Todorovića koga će vjerovatno i ovog puta zamijeniti Matej Sivrić. Vrijedno pomena je i da je nekoliko igrača iz drugog plana na sinoćnjem meču u Međugorju skrenulo pažnju, pa nisu isključena ni određena osvježenja u timu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.