Nevjerovatan meč

Deset golova u Sevilli!

Sevilla i Espanyol su večeras odigrali nevjerovatnu utakmicu na Ramon Sanchez Pizjuanu. Publika na stadionu je mogla uživati u prelijepom fudbalu, vidjeti čak deset pogodaka i na kraju proslaviti pobjedu domaćeg tima (6:4).

Poveo je Espanyol preko Piattija u 8. minuti, da bi potom Sevilla preko Sarabije i Vietta u 15. i 22. stigla do preokreta. Samo četiri minute kasnije, Perez je pogodio za 2:2, da bi potom Sanchez u 44. minuti donio Espanyolu novo vodstvo. Dvije minute kasnije, Vietto je postigao novi gol za poravnanje rezultata na 3:3.

Igrao se 54. minut kada je Vazquez donio Sevilli novo vodstvo, koje je u 66. minuti povisio Ben Yedder (5:3). Kiyotake je osam minuta kasnije pogodio za 6:3, a onda su gosti u 79. minuti smanjili na 6:4.

Do kraja ove nevjerovatne utakmice bilo je još prilika, ali ne i pogodaka. Ostalo je 6:4 za Sevillu, a pohvale definitivno idu i jednoj i drugoj ekipi koje su na otvaranju sezone ljubiteljima fudbala priredile pravi spektakl.

Interesantno, sve pogotke za Sevillu postigli su igrači koji su ovog ljeta pojačali redove aktuelnog osvajača Evropske lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.