Ramos spasio Real, Kraljevi bez zvijezda do trofeja

Produžeci odlučili

Ramos spasio Real, Kraljevi bez zvijezda do trofeja

Edmir Škorić

Nogometaši Real Madrida osvojili su Superkup Evrope nakon štos u večeras pobijedili Sevillu s 3:2 nakon produžetaka.

Real i Sevilla odmjerili su snage na Lerkendal stadionu u norveškom Trodhenheimu. Osvajač Lige prvaka bio je uspješniji od osvajača Evropske lige i to nakon preokreta.

Očito je bilo da nedostaju Cristiano Ronaldo, Pepe, Keylor Navas, Toni Kroos i Gareth Bale Realu. Ipak,iskombinovani Zidaneov sastav je donio klubu trofej i to nakon velike drame.

Eurogolom talentovanog Marca Asensiaa Real je u 21. minuti došao do vodstva od 1:0. Do kraja prvog dijela, Andalužani uspijevaju da izjednače, pošto je u 41. minuti Franco Vazquez postigao lijep gol.

Isco je u finišu prvog dijela zamalo vratio vodstvo Realu, ali sjajno je odbranio Sergio Rico.

U 71. minuti sudija Milorad Mažić dosudio je penal kojeg je skrivio Sergio Ramos, koji je bio neoprezan u svom šesnaestercu, pa je podmetnuo nogu jednom igraču Seville. 

Sigruran s bijele tačke bio je Evgen Konopljanka. U sudijskoj nadoknadi Sergio Ramos donosi Realu produžetke, a Carvajal u 119. minuti zabija za trofej Kraljeva, koji su praktično oba produžetka igrali s igračem više, pošto su Andalužani igrali bez isključenog Kolodzijezacka.

Sevilla je prošle godine igrala u Superkupu Evrope, te je izgubila od Barce nakon produžetaka, a dvije godine ranije je poražena od Real Madrida s 2:0. Andalužani su tako ostali na jednom trofeju u Superkupu.


Potražite više informacija na temu La Liga:




Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi