Hajduk još jednom pokleknuo

Rijeka bolje prošla u golijadi na Poljudu

Derbi meč 6. kola HNL-a odigrali su večeras na Poljudu Hajduk i Rijeka. U sjajnoj utakmici u kojoj je viđeno šest pogodaka bolje su se snašli gosti, koji su rezultatom 4:2 stigli do pete pobjede u sezoni.

Dobro je počelo za Splićane koji su u 13. minuti poveli golom Ohandze sa bijele tačke. Jedanaest minuta kasnije, Gavranović je pogodio za 1:1 da bi u 35. minuti Bezjak postigao svoj prvi gol na utakmici i donio Rijeci preokret. Slovenački napadač je bio siguran iz jedanaesterca.

U 61. minuti je Bezjak još jednom savladao Stipicu i doveo Rijeku u sigurnu prednost, da bi samo pet minuta nakon toga Ismajli pogodio za 3:2. Konačan rezultat utakmice postavio je u 79. minuti Andrijašević. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Rijeka nakon šest odigranih kola zauzima prvo mjesto na tabeli bodovno poravnata sa Dinamom (16), dok je Hajduk četvrti sa 10 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.