Mladost dočekuje Široki Brijeg

Povrijeđen Rizvanović, nije stigao certifikat za Šišića

Dino Kurbegović

Nakon šest odigranih kola u Premijer ligi BiH ekipa Mladosti se nalazi na sjajnoj trećoj poziciji s 10 osvojenih bodova. Izabranici Ibre Rahimića imaju dvije pobjede i četiri remija, te su ostali jedina ekipa bez poraza u prvih šest kola prvenstva.

Naredno kolo za klub iz Kaknja donosi još jedan težak duel, ovaj put na domaćem terenu protiv Širokog Brijega. Ekipa s Pecare se dolaskom Branka Karačića probudila, tako da su uvezali dvije pobjede (Čelik, Krupa), te u Kakanj dolaze da pokušaju nastaviti s pobjedama.

Kakanjci ove sezone igraju sjajno, čvrsto u odbrani i veoma efikasno u napadu tako da su sigurno najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva. Kada je u pitanju priprema utakmice, stručni štab ima određenih problema. 

Standardni prvotimac i desni bočni Mirza Rizvanović je povrijeđen, te neće konkurisati za nedjeljnu utakmicu, pored njega još nije stigao certifikat iz Slovenije za novo pojačanje Aladina Šišića, tako da i on neće biti u konkurenciji za ekipu.

Svi ostali igrači su spremni i nadaju se nastavku dobrih rezultata, koji bi ih ostavio u gornjem dijelu tabele. Očekuju se i dobro ispunjene tribine stadiona u Doboju kod Kaknja, gdje uvijek vlada jedna prava prijateljska atmosfera i gdje se svi osjećaju ugodno dok gledaju jednu nogometnu utakmicu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.