Demolirali Werder na startu Bundeslige

Bayern je druga dimenzija za njemački fudbal

Fudbaleri Bayerna večeras su na domaćem terenu ostvarili visoku pobjedu protiv Werdera iz Bremena od 6:0 na otvaranju Bundeslige.

Da ovo neće biti dobra noć po goste iz Bremena nagovijestio je fantastičnim golom Xabi Alonso u 9. minuti. Već četiri minute kasnije bilo je 2:0, a strijelac je nakon asistencije Riberyja bio Lewandowski. Tim rezultatom je i završeno prvo poluvrijeme.

Nastavak meča donio je još četiri gola u mreži gostiju. Prvo je Lewandowski postigao drugi gol u prvom minutu drugog poluvremena, da bi u 66. minuti Lahm pogodio za 4:0.

Samo sedam minuta nakon toga u strijelce se upisao i Francuz Franck Ribery nakon asistencije Mullera, da bi tri minute nakon toga Lewandowski sa jedanaest metara postavio konačnih 6:0.

Pojačanje Bayerna za ovu sezonu Renato Sanches presjedio je meč na klupi, dok je Mats Hummels odigrao čitavu utakmicu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:





Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.