Foto: EPA

Bundesliga, 1. kolo

Aubameyang za trijumf Dortmunda

Midhat Šljivak

Fudbaleri Borussije iz Dortmunda pobjedom su krenuli u novu sezonu Bundeslige. Dočekali su ekipu Mainza, te su slavili pobjedu od 2:1.

Mainz nije imao mnogo šanse protiv Borussije. S dva gola Aubameyanga su imali 2:0 sve do nadoknade, kada Muto pogađa za konačnih 2:1. Wolfsburg je slavio na gostovanju kod Augsburga s 2:0, golovima Didavija i Rodrigueza. Sead Kolašinac je igrao 62 minute za Schalke, koji je poražen od Eintrachta s 1:0. Mario Vrančić je odigrao kompletan meč za Darmstadt koji je poražen kod Kolna (2:0).
Bundesliga, 1. kolo:
Koln - Darmstadt 2:0 (Risse 11', Modeste 61')
Augsburg - Wolfsburg 0:2 (Didavi 35', Rodriguez 89')
Dortmund - Mainz 2:1 (Aubameyang 17', 89'p / Muto 90+2')
Eintracht - Schalke 1:0 (Meier 13')
HSV - Ingolstadt 1:1 (Wood 30' / Hinterseer 79')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.