Blaszczykowski nakon devet godina napustio Borussiju

Odlazi u Wolfsburg

Blaszczykowski nakon devet godina napustio Borussiju

Poljski reprezentativac Jakub Blaszczykowski je danas donio odluku da nakon devet godina napusti Borussiju iz Dortmunda.

Ovaj fudbaler, koji je godinama bio jedan od najvećih miljenika navijača kluba iz Dortmunda, će svoju karijeru nastaviti u Wolfsburgu, koji će ga navodno platiti 5 miliona eura.

Popularni Kuba je prošle sezone nastupao za Fiorentinu kao posuđen igrač, a ove je definitivno izgubio svoje mjesto u timu nakon što su došla brojna pojačanja u veznom redu poput Gotzea, Dembelea, Schurrlea, Rodea...

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Jakub Blaszczykowski je u karijeri nastupao za Czestochowu, Wislu Krakow i Borussiju Dortmund, za koju je odigrao više od 200 utakmica i osvojio dvije titule Bundeslige.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti