Premijer liga BiH, 7. kolo

Revija lijepih golova u Mostaru, Plemići na vrhu

Midhat Šljivak

Zrinjski je od ovog kola vodeći tim Premijer lige Bosne i Hercegovine. Plemići su u 7. kolu Pod Bijelim brijegom dočekali Vitez, te su zasluženo slavili pobjedu od 2:1.

Svi pogoci u ovom meču su postignuti u svega šest minuta i to od 26. pa do 32. minute.

Domaći su prvi stigli do prednosti. Nemanja Bilbija je pobjegao odbrani gostiju, te je matirao nigerijskog golmana Nwolokora za prednost od 1:0.

Četiri minute kanije nobi gol u mreži gostiju. Jasmin Mešanović je varkom izbacio svog čuvara, te je prekrasno pogodio za prednost od 2:0.

Već u narednom napadu su gosti smanjili prednost. Fantastičan gol postiže Josip Barišić za smanjenje rezultata na 2:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je domaći tim potpuno kontorlisao igru. Imali su nekoliko šansi, ali se do kraja susreta rezultat nije mijenjao, te je ostalo 2:1 za domaće.

Premijer liga BiH, 7. kolo:

Zrinjski - Vitez 2:1 (Bilbija 26', Mešanović 30' / Barišić 32')

ZRINJSKI: Kozić, Barić, Žeravica, Stojkić, Stojanović, Mešanović, Sivrić, Petrak, Jakovljević, Katanec, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

VITEZ: Nwolokor, Rašić, Jevtić, Muminović, Varupa, Livančić, Mamić, Đerić, Barišić, Sadiković, Kapetan.


 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.