Trener Zrinjskog

Marinović: Iznenađenja će zavisiti isključivo od nas

M. Maksimović

Zrinjski je na početku nove sezone nastavio tamo gdje je stao na kraju prošle u kojoj je osvojena šampionska titula. Trener Vinko Marinović zadovoljan je učinkom u dosadašnjem dijelu sezone.

“Izuzetak je meč na Koševu u kojemu smo poraženi, ali kada se sve uzme u obzir imamo razloga za zadovoljstvo. Imali smo težak raspored, igrali smo derbije u gostima jedan za drugim, dok su nam istina rezultati drugih klubova išli na mlin. Uzimajući u obzir dva zahtijevna susreta u Ligi prvaka, može se reći da smo za kratko vrijeme imali veliki broj teških mečeva”, rekao je Marinović.

Bez obzira na odličan učinak u dosadašnjem dijelu sezone, trener Zrinjskog smatra da je moglo i može bolje.

“Istina bilo je oscilacija na nekim utakmicama, pa prostora za popravke i napredak itekako ima. Ne smije nam se dešavati da jedno poluvrijeme odigramo odlično, a drugo za zaborav. Što se napadačkog dijela tiče, tu je osjetan napredak i to me svakako veseli”, dodao je.

Nakon niza derbija za Zrinjski dolaze nešto lakši mečevi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Gledajući na papiru, raspored je lakši nego u dosadašnjem dijelu, ali iskustvo uči da lakih protivnika više nema. U svaki meč se mora ući maksimalno ozbiljno. Iznenađenja se stalno događaju, a to hoće li nas zaobići zavisit će isključivo od nas”, kazao je na kraju trener Zrinjskog.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.