Berlusconi u njega polaže velike nade: Ronaldinho

Nakon odlaska Kake

Berlusconi polaže nade u Ronaldinha

Silvio Berlusconi, predsjednik italijanskog prvoligaša AC Milana, rekao je da očekuje da Brazilac Ronaldinho naredne sezone nadoknadi odsustvo Kake koji je prešao u redove Reala.

AC Milan do sada nije angažovao ni jedno pojačanje, a propali su mu napori da dovede bh. reprezentativca Edina Džeku, te Luisa Fabiana iz Seville.

Zbog toga su pristalice Milana bile ogorčene, a pokušao ih je smiriti upravo Berlusconi.

«Ove sezone Rolandinho mora biti fenomenalan. Jednostvno, mora preuzeti odgovornost, Ima 29 godina i fizički je u top formi. Sve što treba sada da uradi je da pokaže želju da predvodi ekipu i da vjeruje da imamo veliko povjerenje u njega», istakao je prvi čovjek Milana.

Kada je reč o transferu Fabiana, Berlusconi je istakao da Milan neće pristati na ucjene, pošto je navodno klub sa «San Sira» ponudio 14 miliona eura dok Sevilla traži obeštećenje oko 20 miliona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.