Selektor Švedske nakon meča u Skenderiji

Bosnić: BiH igra dosta drugačije s Teletovićem i bez njega

Endin Čaušević

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Skenderiji savladala Švedsku sa 74:71.

Naša selekcija uspjela je ostvariti prvu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo iako je Švedska pružila odličan otpor. Šveđani su na kraju imali napad na produžetak, ali nisu uspjeli ostati u utakmici.

Nakon meča trener gostujuće reprezentacije Vedran Bosnić izjavio je da je njegova ekipa večeras bila jako bliku pobjede u Sarajevu.

"Želim da se zahvalim navijačima na dobrom navijanju i dobroj atmosferu. Mi smo tri četvrtine igrali jako dobru košarku, da smo tu prvu četvrtinu igrali malo bolje imali bi šansu da pobijedimo. Mnogo slabije smo otvorili smo meč i dali smo protivniku da se odlijepi rezultatski. Nakon toga utakmica je bila u egalu. Natjerali smo ih na greške kako smo i planirali, dosta su šutali za tri, Mirzu Teletovića smo zaustavili na 12 poena, a od toga sedam je bilo sa slobodnih bacanja. To je ono što smo htjeli, da smo odigrali prvu četvrtinu bolje mogli smo pobijediti", rekao je Bosnić, te dodao:

"Čestitamo BiH na pobjedi. Imamo drugi meč u Štokholmu i pripremit ćemo se dosta bolje za nju. Mi smo pregledali sve pripremne mečeve BiH i tako smo se pripremali. BiH igra dosta različito kada Teletović nije tu i kada je tu. Mi smo se mnogo više fokusirali na to kako ćemo mi odigrati, pregledati ćemo video i bolje se pripremiti za narednu utakmicu".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.