Nije išlo u Phoenixu

D’Antoni izmedu Bullsa i Knicksa

Nakon što sa Shaquilleom O’Nealom i Steveom Nashom nije uspio proći ni prvu rundu play-offa, Mike D’Antoni se sprema na odlazak iz Arizone. Kako prenose američki mediji, trener Phoenix sunsa će uskoro napustiti klupu “sunca” i potražiti novi angažman.

Na stolu su, navodno, već dvije ponude – Chicago Bullsa i New York Knicksa. D’Antoni, koji je igračk u itrenerksu reputaciju izgradio u Evropi (čak je bio i reprezentativac Italije), skloniji je Bullsima, ali Knicksi nude više novca (oko šest miliona dolara po sezoni).

Listovi iz Chicaga prenose da “Bikovi” ne žele ratovati sa Knicksima, jer već duguju svom bivšem treneru Scottu Skilesu još četiri miliona dolara iduće sezone (mada je Skiles nedavno piotpsao 18 miliona dolara težak ugovor sa Milwaukee Bucksima), pa bi mogli potražiti jeftinije rješenje (pominje se asistent u Boston Celticsima Toim Thibodeau).

S druge strane, rezervna opcija Knicksima je njihov bivši play Mark Jackson, doskora angažiranom kao tv-analizator.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.