Pet najboljih golova

SportSport.ba izabrao pet najljepših golova osmog kola

S. Bošković

Jučer je završeno osmo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Na šest odigranih susreta postignuto je 17 golova. 

Po četiri gola viđena su na Pecari i Pod Bijelim brijegom. Zrinjski je s 4:0 savladao Čelik, dok je Široki Brijeg s 3:1 bio bolji od novog prvoligaša Metalleghea. Tri gola viđena su na Grbavici i Otoci. Željezničar je pod vodstvom novog trenera Slavka Petrovića bio bolji od Krupe rezultatom 2:1, a Radnik iz Bijeljine je u gostima bio bolji od Olimpica rezultatom 3:0. 

Dva gola su postignuta na Tušnju gdje su Sloboda i Mladost Doboj Kakanj odigrali 1:1, a Sarajevo je minimalnim rezultatima u gostima slavilo protiv Viteza. 

U osmom kolu viđeno je nekoliko lijepih golova, a ovo je najljepših pet. 

5. Ognjen Todorović (Zrinjski-Čelik 4:0)

U susretu Zrinjskog i Čelika viđeno je nekoliko prelijepih golova, a dva je postigao Todorović. Bursać je ubacio loptu u kazneni prostor nakon lijepe akcije, a Todorović je primio loptu, okrenuo svog čuvara i u padu uspio pogoditi suprotni ugao. 


4. Tomislav  Tomić (Zrinjski-Čelik 4:0)

Tomislav Tomić je uzeo loptu fudbalerima Čelika, uradio sve sam i onda odigrao dupli pas s Brkićem i pogodio za konačnih 4:0. Prelijepa akcija Zrinjskog.



3. Aladin Šišić (Sloboda-Mladost DK 1:1)

Mladost iz Doboja kod Kaknja i dalje je jedini neporaženi tim u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a prekrasnim golom tim Ibre Rahimića je na Tušnju sačuvao bod protiv Slobode. Brkić je prelijepo prebacio loptu do Šišića, koji ju je primio, okrenuo i lobomom s desne na lijevu stranu ubacio u mrežu Tuzlaka.



2. Ognjen Todorović (Zrinjski-Čelik 4:0)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ognjen Todorivć postigao je svoj prvijenac u ovoj sezoni protiv Čelika. Sjajno je izveo jedan slobodni udarac s oko 25 metara od gola Ružića, šutirao ispod živog zida i prevario gostujećeg golmana. 


1. Sandi Križman (Željezničar-Krupa 2:1)

Križman je svoj debi na Grbavici započeo na najljepši mogući način. U sedmoj minuti je šutirao sjajno s 30 metara i zatresao mrežu Krupe. Prekrasan gol u debiju za Plave. 



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.