Fair-play lista

Englezima mjesto u Kupu UEFA

Fudbaleri Manchester Citya u završnici Premiershipa biće oprezni kako ne bi napravili koji dodatni karton jer bi ih on mogao koštati nastupa u Evropi. Naime, UEFA je odlučila jedno od dva mjesta za fair-play pokloniti Englezima, koji su prvi na fair-play listi za ovu sezonu.

Obzirom da u Kup UEFA ide ekipa koja je najbolja na fair-play listi u Engleskoj, a da nije ranije “normalnim” putem izborila plasman u Evropu, to će mjesto će najvjerovatnije pripasti Manchester Cityu. O drugoj federaciji koja će na isti način dobiti dodatno mjesto u evrokupovima odlučiće žrijeb, a u bubnju je sedam zemalja – Francuska, Španija, Finska, Njemačka, Norveška, Danska i Švedska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.