Strijelci efikasni u Bundesligi

Bayern bolji od Ingolstadta, Dortmund "pregazio" Darmstadt

Endin Čaušević

Na terenima njemačke Bundeslige danas je odigrano pet utakmica u okviru trećeg kola.

Aktuelni prvak Njemačke ekipa Bayerna danas je na domaćem terenu teže od očekivanog savladala Ingolstadt. Veliki šok za domaće navijače uslijedio je u osmoj minuti kada je Lezcano doveo goste u prednost.

Ipak, samo četiri minute kasnije Bavarci su uspjeli da izjednače, a strijelac je bio Lewandowski. Do kraja prvog dijela Bayern je svim silama pokušao da preokrene, ali su se gosti dobro branili. Ipak, početkom drugog poluvremena Bayern je postigao drugi gol, a strijelac je bio Xabi Alonso. Konačnih 3:1 postavio je Rafinha u finišu utakmice.

Ubjedljivu pobjedu danas je ostvarila Borussia Dortmund koja je sa šest golova u mreži ispratila Darmstadt kući. Gonzalo Castro bio je dvostruki strijelac, a po jedan gol dodali su Ramos, Mor, Rode i Pulišić.

Bh. reprezentativac Mario Vraničić odigrao je prvo poluvrijeme za ekipu Darmstadta.

Leipzig je nastavio sjajnu seriju visokom pobjedom u gostima protiv HSV-a sa 4:0, dok je Frankfurt na domaćem terenu savladao Bayer Leverkusen sa 2:1. Jedini meč bez golova danas su odigrali Hoffenheim i Wolfsburg.

Bundesliga, 3. kolo:

Bayern - Ingolstadt 3:1

Borussia Dortmund - Darmstadt 6:0

Frankfurt - Bayer 2:1

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

HSV - Leipzig 0:4

Hoffenheim - Wolfsburg 0:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.