Hansen postao stanovnik Madrida

Kraljevi samo kupuju

Hansen potpisao za Real

Dolaskom Florentina Pereza na mjesto predsjednika madridskog Reala izgleda neće profitirati samo nogometaši nego i košarkaši. Nakon što je iz Moskve doveo jednog od najboljih europskih trenera Perez je iz istog grada, samo ovaj put iz Dinama doveo odličnog beka Travisa Hansena.

31-godišnji, 198 centimetara visoki bek šuter potpisao je ugovor na jednu godinu s mogućnošću produženja na još jednu ukoliko obe strane budu zadovoljne učinjenim poslom u prvoj sezoni. Real je prvobitno želio dovesti Anthonya Parkera iz Toronta, ali se on odlučio na ostanak u NBA ligi te je prešao u Cleveland, zatim je želio dovesti Ramunasa Šiškauskasa, ali je i Litvanac odbio ponudu, pa je pažnja usmjerena na Amerikanca s Ruskim pasošem. Hansen je već nastupao u ACB ligi, i to u periodu od 2004-2006 godine kada je u dresu Tau Ceramice bio jedan od najboljih igrača lige, a ima i iskustvo igranja u NBA ligi. Naime, u sezoni 2003/2004 za Atlanta Hawkse je odigrao 41 utakmicu. Ettore Messina ga dobro poznaje iz ruske lige, pa je to bila glavna prevaga u dovođenju odličnog beka, koji bi bekovskoj liniji Reala trebao donijeti jednu novu dimenziju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.