Aldin Džidić napustio Slobodu

Džidić napustio Tušanj jer ne vjeruje Upravi

Midhat Šljivak

Iskusni štoper Aldin Džidić više nije igrač FK Sloboda.

Nakon što su klub napustili predsjednik Azmir Husić i trener Husref Musemić, na isti potez se odlučio i Džidić, što je potvrdio za SportSport.ba

"Odlazim jer sam vidio da sadašnja Uprava samo zavlači igrače. Ja sam stao iza svojih drugova Kostića i Mehidića, koji nisu ispoštovani od strane Uprave. Ja ovoj Upravi ništa ne vjerujem, jer nisu u stanju bili do utorka da nabave kirije za stanove koje su obećali, a isto tako na prvom sastanku su najavili rezove plašeći time igrače", rekao je Džidić za SportSport.ba, te je nastavio:

"Ja lično sam se dogovarao sa Azmirom, bivšim predsjednikom i čovjek je bio i više nego korektan i prema meni i prema ostalim igračima. Kada krene po lošem, niko neće spominjati ove ljude nego će početi da blate igrače, a vrijeme će pokazati kakvi su ovi sadašnji ljudi na vlasti. Okrećem se u potpunosti Sindikatu, jer ovo što se dešava u našem fudbalu zahtjeva dosta rada da bi se izmijenilo na bolje. Kanita Pojskić je upravo u Amsterdamu na seminaru za sve pravnike Sindikata", istakao je Džidić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako je iskusni fudbaler nakon svega nekoliko mjeseci napustio Tušanj, te će se posvetiti radu u Sindikatu fudbalera, gdje se nalazi na funkciji predsjednika.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.