Zrinjski gostuje Krupi, Željo na velikom ispitu

Premijer liga, 9. kolo

Zrinjski gostuje Krupi, Željo na velikom ispitu

Ovog vikenda je na rasporedu 9. kolo BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Četiri utakmice su na programu danas, dok će preostale dvije biti odigrane sutra.

Prvi meč ovog kola od 15:30 sati igraju Mladost i Željezničar. Dok se Željo lagano budi iz krize rezultata, Mladost je iznenađujuće jedini tim u ligi koji još uvijek ne zna za poraz. Uprkos tome, blaga uloga favorita pripada Plavim sa Grbavice, za koje će ovo biti veliki ispit.

U terminu od 16 sati igraju se preostale tri utakmice današnjeg programa. Čelik će u komšijskom derbiju dočekati Vitez, dok će zanimljivo biti u Bijeljini gdje gostuje Široki Brijeg. Radnik je u velikom naletu i bodovno je poravnat sa današnjim protivnikom (12), koji na Gradski stadion dolazi željan osvete za prošlosezonsku eliminaciju iz Kupa BiH u polufinalu. Po svemu sudeći, u Bijeljini nas očekuje zanimljiv i otvoren meč u kojem je teško prognozirati ko je bliži pobjedi.

Jedna od zanimljivijih utakmica ovog kola igra se u Krupi na Vrbasu, gdje se domaća Krupa sastaje sa Zrinjskim. Prvak Bosne i Hercegovine igra odlično i u ovoj sezoni, dok je Krupa dokazala da nije slučajno u društvu najboljih i da itekako zna namučiti ekipe koje su protiv nje favorit na papiru. Plemići su u naletu, imaju četiri pobjede u nizu, ali Krupa je domaćinska ekipa protiv koje niko u ligi ne može upisati sigurne bodove sa gostovanja. Teren sa plastičnom travom je prednost za fudbalere domaćeg tima i ostaje da se vidi kako će se u tim uvjetima snaći fudbaleri kluba iz Mostara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U nedjelju (16:00) će na Piroti snage odmjeriti Metalleghe i Sloboda. Tuzlaci prolaze kroz turbulentan period, ostali su bez Azmira Husića i Husrefa Musemića i bh. javnost sa znatiželjom čeka da vidi kako će klub izgledati nakon odlaska glavnih ljudi. Uzimajući u obzir burna dešavanja iz protekle sedmice, teško je reći da li je Sloboda favorit, ali gledajući igrački kadar definitivno bi trebala biti bliža pobjedi. Ipak, Metalleghe je već znao da iznenadi, sjetimo se njihove pobjede na Koševu...

Posljednji meč 9. kola upravo na Koševu igraju Sarajevo i Olimpic. Bordo tim ima dvije uzastopne pobjede i apsolutni je favorit protiv malog gradskog rivala. Olimpic za najveći bh. stadion vežu lijepa sjećanja iz prošle sezone, jer je upravo tamo ekipa sa Otoke pobjedom u posljednjem kolu izborila opstanak u ligi. Ali, sada su već neka druga vremena i ponavljanje takvog uspjeha bila bi prvorazredna senzacija. Iz Sarajeva su najavili maksimalnu ozbiljnost i poručili da Olimpic nije loša ekipa iako je posljednji na tabeli. Meč ova dva tima igra se od 17 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi