Premijer liga BiH

Prvak nezaustavljiv: Zrinjski se učvrstio na vrhu

Edmir Škorić

Zrinjski je u posljednjem susretu subotnjeg programa 10. kola Premijer lige BiH ugostio Mladost, pa je slavio s 2:1.

Imala je ekipa Zrinjskog veliku ulogu favorita, što je i normalno iz mnogo razloga, ali Mladost je pokazala ove sezone u više navrata da nije slučajno u gornjem dijelu tabele.

Razigrana ekipa iz Kaknja došla je u Mostar da nešto napravi i takav pristup donio joj je umalo bod.

Početne minute donose incijativu Zrinjskog i sjajnu šansu u šestoj minuti, ali Stojkić iz voleja pogađa prečku nakon ubačaja Bilbije iz slobodnog udarca. 

Brkić je u 15. minuti jednu loptu poslao iz daljine prema golu Zrinjskog i ona je umalo završila u golu, ali je uz Kozićevu intervenciju odsjela na gornjem dijelu prečke. 

U 21. minuti Stojkić je loše šutirao, a u 29. minuti Todorović iskosa šutira preko gola. Imao je Stojkić mat poziciju u 31. minuti, Hadžić je odbranio, a u 36. minuti neprecizan je i Tomić.

Pet minuta prije kraja, Zrinjski je poveo. Todorović je ubacio, Hadžić zaustavio udarac Bilbije sa pet metara, no natrčao je Mešanović i pogodio. Samo četiri minute kasnije, Mladost je došla do izjednačenja. 

Galić je majstorski asistirao s desne strane, Mićo Kuzmanović izašao sam na Kozića i pogodio za izjednačenje. 

Hrabra igra Kakanjaca u nastavku, u 50. minuti Brkić umalo da donese vodstvo gostima. Kuzmanović u 68. minuti prijeti domaćinu, siguran ponovo Kozić. Stopostotnu šansu za Mladost u 71. ne koristi Husić nakon ubačaja Ramovića.

To se osvetilo ekipi Ibre Rahimića u 79. minuti, kada je rezervista Filipović na četvrtu asistenciju Bilbije u ovoj sezoni pogodio za pobjedu Plemića.

Zrinjski se učvrstio na prvom mjestu sa 23 boda, dok drugoplasirani Radnik ima 18 bodova, a trećeplasirano Sarajevo ima 16 i utakmicu manje. Ekipa Mladosti je peta sa 15 bodova, koliko imaju i Krupa, te Soboda.

Zrinjski - Mladost 2:1 (Mešanović 40, Filipović 79/ Kuzmanović 44)

Zrinjski: Kozić, Peko, Tomić, Barić, Stojkić, Todorović, Mešanović, Petrak, Jakovljević, Katanec, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost: Hadžić, Galić, Laštro, Husić, Sušić, Šišić, Kuzmanović, Musić, Brkić, Ramović, Karahmet.


HŠK Zrinjski - FK Mladost DK - 1-0 Mešanović by goloviliga
HŠK Zrinjski - FK Mladost DK - 1-1 Kuzmanović by goloviliga
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.