Ovi igrači se nisu proslavili na Bernabeu

TOP 10 najgorih pojačanja u historiji Real Madrida

Endin Čaušević

Real Madrid je najtrofejniji evropski klub, te mnogi igrači sanjaju da jednog dana zaigraju za ovaj klub.

Kraljevski klub je u svojoj hiistoriji znao "debelo" pogriješiti kada su u pitanju pojačanja, a navijači ovog kluba izabrali su deset najgorih pojačanja u historiji Real Madrida.

Nažalost, na ovoj listi našao se i nekadašnji bh. reprezentativac Elvir Baljić koji je iz Fenerbahčea stigao na Santiago Bernabeu, ali nije uspio da opravda uloženi novac.

10. Emerson

Brazilski fudbaler u Real Madrid stigao je 2006. godine iz Juventusa za 16 miliona funti. Emerson je imao nekoliko dobrih igara, ali to je bilo sve. Navijači su bili razočarani njegovom sezonom, te je već narednog ljeta za pet miliona otišao u Milan.

9. Jonathan Woodgate

Woodgate je dres Real Madrida obukao 2004. godine kada je došao za 13,4 miliona funti iz Newcastlea. On je bio dio Galaktikosa, a na kraju se ispostavio kao veliki "kiks" transfer politike Reala. Na Santiago Bernabeu proveo je tri sezone, ali je zbog stalnih problema s povredama odigrao samo 14 utakmica. 2007. godine otišao je Middlesbroug za sedam miliona.

8. Antonio Cassano

Italijanski napadač nije dugo trajao u Real Madridu. Došao  je 2006. godine iz Rome za "samo" 5,5 miliona eura, ali je nakon dvije sezone napusti Bernabeu. U svoje dvije sezone za kraljevski klub je postigao samo dva gola. Nakon Real Madrida svoju karijeru nastavio je u Sampdoriji.

7. Michael Owen

Jedan od najboljih napadača Engleske slavu je stekao odličnim igrama za Liverpool. Onda je stigla ponuda iz Madrida koju Owen nije mogao odbiti i to je bila njegova najveća greška karijere. Owen je u Realu igrao samo jednu sezonu u kojoj je na 36 utakmica postigao 13 golova. Vratio se u Newcastle u ljeto 2005. godine.

6. Walter Samuel

Legendarni argentinski štoper imao je svoju epizodu u Real Madridu. Samuel je na Bernabeu došao iz Rome, a Real ga je platio 25 miliona eura. Kao i većina "promašaja" on je na Bernabeu proveo samo jednu sezonu, a onda je prešao u Inter za 15 miliona eura. U Interu je pružao najbolje partije karijere, te je stigao i do trofeja Lige prvaka.

5. Javier Saviola

Jedan od rijetkih igrača koji je nosio dres Barcelone i Real Madrida. Ipak, Argentinac je daleko zapaženiji trag ostavio u Barci, jer je u kraljevskom klubu za dvije sezone postigao samo pet golova. Argentinski napadač klub je napustio 2009. godine.

4. Royston Drenthe

Drenthe je igrač koji se u klubu zadržao čak pet sezona. Ipak, ni dan danas navijačima Real Madrida nije jasno zašto je ovaj Holanđanin stigao na Bernabeu iz Feyenoorda za 13 miliona eura. Ovaj holandski igrač za Real je odigrao 46 utakmica i postigao je dva gola. Mnogo su očekivali od ovog igrača, ali na kraju nisu dobili ništa.

3. Elvir Baljić

Elvir Baljić je jedan od najboljih igrača koje je Bosna i Hercegovina imala. Baljić je u Real Madrid stigao 2009. godine iz Fenera za tada nevjerovatnih 26 miliona eura. Ipak, nakon teške povrede koljena bilo je jasno da epizoda na Bernabeu neće potrajati. Baljić je odigrao 11 utakmica za Kraljeve, a 2002. godine otišao je u Galatasaray.

2. Kaka

Prije desetak godina Kaka je bio sigurno jedan od najboljih igrača svijeta. Pružao je odlične partije u dresu Milana, a onda se odlučio na odlazak u Real Madrid. Brazilac je plaćen čak 68,5 miliona eura, ali se ispostavilo da je to još jedna promašena investicija. Odigrao je 85 utakmica u četiri sezone nakon čega se vratio u Milan kao slobodan igrač.

1. Nicholas Anelka

Anelka je jedan od igrača koji je u svojoj karijeri promijenio veliki broj klubova. Ipak, francuski igrač se može pohvaliti da je igrao za mnoge evropske velikane. Međutim, dolazak u Real Madrid i nije mu baš najpametniji potez u karijeri. Anelka je na Bernabeu stigao iz Arsenala za 23 miliona funti nakon što je Henry stigao u London.

On je za svoje vrijeme u Realu bio i suspendovan na 45 dana jer je odbijao da trenira. Nakon jedne sezone napustio je klub i prešao je u PSG za istu sumu novca koliko ga je Real godinu dana ranije platio.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.