Ronaldo ljut zbog izmjene, Real Madrid ponovo kiksao

Realu samo bod protiv Las Palmasa

Ronaldo ljut zbog izmjene, Real Madrid ponovo kiksao

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida večeras su ponovo "kiksali" na gostovanju protiv Las Palmasa, jer su osvojili samo jedan bod odigravši 2:2.

Real Madrid je od samog početka meča imao incijativu utakmice, a gosti su to odmah pokušali iskoristiti. Prvu veliku priliku kraljevski klub imao je u sedmoj minuti kada je Morata zaprijetio, ali njegov udarac odbranio je Javi Varas.

Nakon toga šansu je imao i Bale, ali je njegov udarac otišao pored gola. Kraljevi su otpor domaće ekipe uspjeli slomiti u 33. minuti. Nacho je odlično prošao po lijevoj strani uputio udarac koji je odbranio Varas, ali je odbijenu loptu u mrežu Las Palmasa pospremio Asensio.

Iako su svi očekivali da Real u potpunosti dokrajči Las Palmas domaći su ekspresno odgovorili. U 38. minuti Tana je bio na pravom mjestu, te je sa desetak metara uspio zatresti mrežu Reala i izjednačiti na 1:1.

U drugom poluvremenu većinom se igralo na polovini Las Palmasa. Kraljevski klub uspio je postići drugi gol u 56. minuti preko Ronalda, ali je on poništen zbog ofsajda. Desetak minuta kasnije šutirao je i Benzema, ali je ponovo Varas bio siguran.

Ipak, u 67. minuti domaći nisu uspjeli da zaustave Real Madrid. Karim Benzema je dočekao jednu odbijenu loptu na pet metara, te je loptu zakucao pod prečku Las Palmasa za novo vodstvo svoje ekipe. Zinedine Zidane je u 72. minuti zamijenio tek oporavljenog Ronalda koji je nezadovoljan ovom odlukom morao napustiti travnjak.

Kraljevski klub je do kraja utakmice nije uspio da sačuva prednost. U 85. minuti Tana je sjajno uposlio Arauja koji je uz dosta sreće uspio da izjednači na 2:2. Real je prvi na tabeli La Lige sa 14 bodova, dok je Las Palmas peti sa četiri boda manjel.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 6. kolo:

Las Palmas - Real Madrid 2:2


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi