Skrenuo pažnju na sebe

Fantastični Jonathan Cafu pravi transfer karijere?

Ime Jonathana Cafua donedavno nije bilo poznato široj evropskoj javnosti, ali su se stvari ekspresno promijenile.

Ovaj 25-godišnji Brazilac iz Ludogoreca igra fenomenalno na početku nove sezone i svojim partijama je na sebe skrenuo pažnju nekih klubova iz liga petice.

Kako pišu italijanski mediji, za Cafua je najozbiljnije zainteresovan Lazio, koji bi ga rado angažovao već u januarskom prelaznom roku.

Cafu je u Ludogorec stigao u julu prošle godine iz Sao Paula, kada je plaćen 2,2 miliona eura. Njegova sadašnja vrijednost se procjenjuje na 4 miliona eura, ali će bugarski prvak vjerovatno tražiti još veću odštetu.

Jonathan Cafu igra na poziciji desnog krila i napadača, a u ovoj sezoni odigrao ukupno 12 utakmica i na svom kontu ima 6 golova i 5 asistencija. Sa svojim klubom je izborio učešće u grupnoj fazi Lige prvaka i dao je veliki doprinos izbacivanju Crvene zvezde u 3. pretkolu najelitnijeg klupskog takmičenja.


Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.