Promijenili kompletan tim

Samo jedan igrač Cityja pamti meč od prije sedam godina

Midhat Šljivak

Celtic je 8. augusta 2009. godine gostovao kod Manchester Cityja u prijateljskom susretu.

Ova dva tima igraće večeras u Ligi prvaka na Celtic Parku, a samo jedan fudbaler Građana je nosio dres ovog tima i prije sedam godina.

Radi se o argentinskom defanzivcu Pablu Zabaleti, a situacija i kod Celtica je gotovo identična.

Nijedan igrač iz sadašnje generacije nije igrao taj meč, a u pobjedi Cityja od 2:1 na Etihadu su igrali sljedeći fudbaleri.

Manchester City: Given, Zabaleta, Dunne (c), Toure (Ben-Haim 18), Bridge, De Jong (Adebayor 46), Barry, Ireland, Wright-Phillips (Weiss 72), Robinho (Petrov 72), Bellamy (Tevez 65).

Celtic: Zaluska, Naylor (Fox 77), Caddis (Hinkel 68), O'Dea, McCourt, Donati, Flood (McGinn 76), Crosas (McGeady 68), Killen (McDonald 60), Mizuno (Fortuna 60), Samaras (Conroy 76).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.