Napušta LA Galaxy u novembru

Gerrardu ističe ugovor, vraća se u Premiership?

Endin Čaušević

Nekadašnji fudbaler Liverpoola, Steven Gerrard, napušta LA Galaxy jer mu sljedeći mjesec ističe ugovor s ovom ekipom.

Gerrard je prošlog ljeta odlučio da karijeru nastavi u američkom MLS-u, te da potpiše za LA Galaxy. Nekadašnjem igraču Liverpoola ističe ugovor u novembru kada se završava sezona u MLS-u. Još uvijek nije poznato da li će potražiti novi angažman ili će završiti svoju karijeru.

Mediji u Engleskoj špekulišu o tome da bi se Gerrard mogao vratiti u Premiership, te igrati do kraja ove sezone. Iako je poznato da Liverpool ne želi ovog 36-godišnjeg igrača počelo se špekulisati o drugim klubovima za koje bi mogao zaigrati ovaj vezni fudbaler.

"Još uvijek uživam u fudbalu i volim dolaziti na treninge. Ističe mi ugovor naredni mjesec i razmišljam da li ću igrati negdje još šest ili 12 mjeseci. Penzija će biti do kraja života zato želim da uživam u igranju dok još mogu. Imam nekih ponuda iz Engleske, ali još uvijek razmišljam", rekao je Gerrard.

Nekadašnji fudbaler Liverpoola dodao je da će se nakon završetka svoje karijere sigurno posvetiti trenerskom poslu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.