Gužva na vrhu liste strijelaca

Ibišević podsjeća na dane kada je harao Bundesligom

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i kapiten berlinske Herthe Vedad Ibišević na početku ove sezone igra kao nekada.

Ibišević je u dosadašnjih šest kola postigao čak pet pogodaka i podsjetio je na zlatne dane svoje karijere, kada je u sezoni 2008/2009. harao Bundesligom.

Vedad Ibišević je tada u dresu Hoffenheima postigao 18 pogodaka u 17 utakmica jesenjeg dijela prvenstva i ko zna do koje bi cifre stigao da ga na zimskoj pauzi nije omela teška povreda zbog koje je propustio preostalih 18 kola.

Kako je krenuo u novoj sezoni, moguće je da Ibišević bude blizu svog ličnog rekorda koji je zaista teško nadmašiti. Ako nastavi ovim tempom, naš napadač će se boriti za titulu najboljeg strijelca Bundeslige, a imat će paklenu konkurenciju.

Anthony Modeste - Koln

Anthony Modeste igra svoju drugu sezonu u ekipi Kolna, a započeo je na sjajan način. Francuz je postigao pet pogodaka i, što je još bitnije za njegov tim, veoma ih je dobro rasporedio. Zabijao je na četiri od šest utakmica na kojim je nastupio, a u strijelce se upisivao u pobjedama protiv Darmstadta od 2:0 (jedan gol), Freiburga 3:0 (dva gola) i Schalkea 3:1 (jedan gol). Modeste je posljednji gol postigao za vikend na gostovanju kod velikog Bayerna, gdje je bio strijelac izjednačujućeg gola Koelna za konačnih 1:1.

Chicharito - Bayer Leverkusen

Javier Hernandez Chicharito je također postigao pet pogodaka u dosadašnjem dijelu sezone u Bundesligi. Meksikanac je odigrao četiri utakmice a pogađao je u duelima protiv Frankfurta i Dortmunda (po jedan gol), dok je najraspoloženiji bio u duelu sa Mainzom kada je upisao hat-trick. Kada Chicharito pogađa, Leverkusen pobjeđuje pa je tako u te tri utakmice njegov tim osvojio maksimalnih devet bodova.

Pierre-Emerick Aubameyang - Borussia Dortmund

Gabonac je u ovoj sezoni nastupio na pet bundesligaških utakmica i postigao je isto toliko pogodaka. Zabijao je na svim utakmicama osim protiv Leverkusena i Leipziga i, što je interesantno, baš u tim utakmicama je Dortmund gubio (2:0, 1:0). Aubameyang je nevjerovatno važann igrač za Borussiju a pogađao je protiv Mainza 2:1 (oba gola), Wolfsburga 5:1 (dva gola), Freiburga 3:1 (jedan gol).

Robert Lewandowski - Bayern Munchen

Fantastični Poljak je imao silovit start sezone. Odigrao je svih šest utakmica, ali je svih svojih pet svojih golova postigao u prva tri kola. Zabio je hat-trick protiv Bremena (6:0) na otvaranju sezone, a po jedan gol je postigao Schalkeu (2:0) i Ingolstadtu (3:1). Trenutno je upao u lošu seriju i bez gola je već tri bundesligaške utakmice, a treba istaći da ni Bayernu ne ide tako glatko kada Lewandowski nije u svom prepoznatljivom ritmu.

Vedad Ibišević - Hertha

Od svih pet vodećih strijelaca Bundeslige, naš Vedad Ibišević je u ubjedljivo najboljoj formi, a pored toga je i najstariji (32). Popularni Vedator je u posljednje dvije utakmice postigao četiri pogotka i to dva u pobjedi nad HSV-om (2:0), te dva u remiju sa Frankfurtom (3:3). Prvi gol u sezoni Ibišević je postigao na gostovanju kod Ingolstadta (2:0). Zahvaljujući ponajviše našem fudbaleru, klub iz njemačke prijestolnice se nakon šest odigranih kola nalazi na fenomenalnom drugom mjestu iza Bayerna. Vedad Ibišević je rođeni strijelac, a nedostaju mu samo tri pogotka da dođe do brojke od 100 bundesligaških pogodaka u karijeri, što će biti impozantan uspjeh.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti