Ibišević dvostruki strijelac protiv HSV-a, kiks Bayerna

Utakmice 6. kola Bundeslige

Ibišević dvostruki strijelac protiv HSV-a, kiks Bayerna

Endin Čaušević

Fudbaleri Herthe slavili su danas na domaćem terenu protiv HSV-a (2:0) u okviru šestog kola njemačke Bundeslige.

Hertha je nastavila sjajan niz u ovoj sezoni, te je na domaćem terenu berlinski tim stigao do nove pobjede. Prvi gol domaći navijači su vidjeli u 29. minuti utakmice kada se u kaznenom prostoru gostiju najbolje snašao Vedad Ibišević koji je zatresao mrežu HSV-a.

U drugom dijelu gosti su pokušali da se vrate u ovaj meč, ali nisu imali dovoljno snage. Pitanje pobjednika u ovom meču riješio je Ibišević koji je iz penala postigao svoj drugi gol na ovom meču za konačnih 2:0.

Hertha je druga na tabeli Bundeslige sa 13 bodova, dok je HSV na 17. mjestu sa samo jednim osvojenim bodom.

Aktuelni prvak Njemačke ekipa Bayerna osvojila je samo jedan bod na domaćem terenu protiv Kolna. Ekipa Carla Ancelottija nije uspjela da osvoji nova tri boda što je najveće iznenađenje ovog kola.

Bayern je do vodstva stigao u samom finišu prvog poluvremena kada je mrežu Kolna pogodio Kimmich. Ipak, gosti su sredinom drugog dijela uspjeli da izjednače, a konačnih 1:1 postavio je Modeste. 

Bavarci su i dalje prvi sa 16 bodova, dok je Koln četvrti sa četiri boda manje. Pobjedu je danas upisao i Freiburg protiv Frankfurta (1:0), te Hoffenheim protiv Ingolstadta (2:0). Darmstadt i Werder su remizirali odigravši 2:2.

Budesliga, 6. kolo:

Bayern - Koln 1:1

Darmstadt - Werder 2:2

Freiburg - Frankfurt 1:0

Hertha - HSV 2:0

Ingolstadt - Hoffenheim 0:2

Potražite više informacija na temu Bundesliga:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi