Talentovani Tielemans na spisku

Martinez naknadno pozvao tajnog aduta za BiH

Selektor belgijske reprezentacije Roberto Martinez je uputio naknadni poziv fudbaleru za koga će se tek čuti.

Riječ je o mladom 19-godišnjem Youriju Tielemansu koji s mnogo uspjeha nastupa za Anderlecht, a svoj debi za A tim svoje zemlje bi mogao imati baš protiv naše reprezentacije.

Martinez se na pozivanje Tielemansa odlučio nakon što je dolazak u reprezentativni tabor otkazao povrijeđeni Kevin De Bruyne.

Youri Tielemans važi za najvećeg belgijskog talenta i u narednim godinama ćemo ga sigurno gledati u ligama petice, vjerovatno u Bundesligi ili Premier ligi. Za njega je interes pokazala prvenstveno Borussia Dortmund, ali i još neki veliki evropski klubovi.

Meč Belgije i BiH igra se u Briselu 7. oktobra s početkom u 20:45.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.