Nakon osvojene titule u Argentini, vrijeme je za Europu

Real Madrid

Otamendi na meti Reala

Predsjednik argentinskog prvaka Velez Sarsfielda Fernando Raffaini stigao je danas u Madrid na pregovore s Jorge Valdanom oko prodaje štopera Nicolasa Otamendia.

Otamendi je u tek završenoj sezoni argentinske Clausure bio jedan od najboljih igrača čime je zaslužio i poziv Diega Maradone u nacionalni tim, te se našao na meti nekoliko velikih europskih klubova. 21-godišnji štoper je odigrao izvanrednu sezonu u dresu Veleza, a Real Madrid ga vidi kao dugogodišnje rješenje na poziciji štopera. Ipak, trener Veleza Ricardo Gareca se nada da će Otamendi čak iako potpiše ugovor s Realom ostati još najmanje šest mjeseci u domovini kako bi pomogao klubu da ostvari što bolji rezultat u Copa Libertadoresu u koji se vraćaju nakon 4 godine izbivanja. Cijena koja se spominje u mogućem transferu iznosi 15 miliona eura, a Velez se nada da će tim parama vratiti dug na ime poreza prema državi koji iznosi oko 8 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.