Kaukenas Sienu mjenja Madridom

Novo pojačanje Reala

Kaukenas potpisao za Real Madrid

Stvaranje moćnog Real Madrida počelo je dovođenjem Ettore Mesine na klupu, a nastavlja se stalnim dovođenjem novih igračkih zvijezda. Najnovija ptica koja je sletjela na rame Mesine je sjajni litvanski play Rimantas Kaukenas iz Montepaschi Siene.

32-godišnji playmaker je bio prva opcija Mesine u prijelaznom roku, pa mu je Florentino Perez ispunio veliku želju, a njemu samo ostaje da to sve fino uklopi u jedan sjajan kolektiv kako se gazda ne bi naljutio. 

Kaukenas je ugovor potpisao na godinu dana, a Real će naredne godine imati pravo produženja ugovora, ukoliko naravno u stručnom štabu budu zadovoljni njegovim igrama, a nema razloga da tako ne bude. 

Protekle sezone u dresu italijanskog prvaka Kaukenas je imao statistiku od 13,1 poena u domaćoj ligi, dok je u Euroligi bilježio prosjek od 14,8 poena. 

Kaukenas je u Europu došao prije devet godina nakon završetka studija u SAD-u, a na Starom kontinentu je igrao za Hapoel, Lietuvos Rytas, Oostende, Telekom Bon, Cantu, a posljednje četiri godine je proveo u Montepaschiu s kojim je osvojio tri titule prvaka Italije, jedan kup i tri superkupa. S reprezentacijom Litvanije ima osvojenu bronzanu medalju na EP prije dvije godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.