Milan Milošević zakucava

Bh. košarkaši ponovo na parketu

Nazad na posao

Nakon što su posjetili vrandučku tvrđavu i uvjerili se u ljepote kojima obiluje BiH, naši najbolji košarkaši vratili su se redovnim aktivnostima.

Treninzi u zeničkoj Areni odvijaju se prema planu, a do početka baraža za plasman na «Eurobasket 2009» godine (4. avgust) izabranici selektora Mensura Bajramovića odigraće još dva kontrolna meča.

Oba u Podgorici protiv selekcije Crne Gore koja se takođe priprema za nastavak kvalifikacija u Diviziji B.

»Možda po imenima nismo toliko jaki kao ranije, ali sam siguran da ovi mladići imaju snage da odgovore izazovu dodatnih kvalifikacija. Uvjeren sam da smo dobili nešto što do sada nismo imali», istakao je Bajramović.

Lakšu povredu leđa zadobio je Edin Bavčić, ali se vratio treninzima, a manjih problema sa rukom imao je Ivan Opačak, no i u njegovom slučaju je riječ samo o lakšoj ozljedi.

Naša selekcija oba meča sa Crnogorcima odigraće u Kolašinu. Prvi u ponedjeljak, a drugi u utorak (27. i 28. juli) nakon kojih će uslijediti povratak u Zenicu.

Stručni štab našeg A tima prati nastupe Portugala i Belgije, selekcija koje su naš rival u Grupi A. Stigli su i video materijali koji će Bajramoviću i saradnicima olakšati posao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.