Revanš utakmica 1/8 finala Kupa BiH

Mladost u gostima protiv Slavije sa kombinovanom ekipom

Dino Kurbegović

Nogometaši Mladosti sutra će u uzvratnoj utakmici osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine gostovati u Istočnom Sarajevu ekipi Slavije koju je u prvom susretu ubjedljivo savladala rezultatom 6:1.

Meč se igra na SRC "Slavija" s početkom u 13:30 sati, a strateg Mladosti, Husref Musemić će priliku za igru pružiti ponovo kombinovanom timu, s tim što će priliku za igru pružiti jednom ili dvojici juniora:

"Imamo odličan rezultat iz prvog susreta. Mnogo je povrijeđenih igrača u našem timu, pa je i dobro što smo ubjedljivo slavili u prvom meču u Doboju. Priliku za igru pružit ću ponovo momcima koji nisu mnogo igrali u posljednje vrijeme, ali i onima koji su odmarali u subotu protiv Viteza, kao i jednom ili dvojici juniora".

Iako su u posljednja dva susreta u domaćem prvenstvu pretrpjeli minimalne poraze na domaćem terenu atmosfera u timu je sjajna i svi puni optimizma dočekuju susret sa Slavijom.

"Očekujem naravno pobjedu i da ove godine u Kupu BiH odemo stepenicu više nego prethodne sezone", rekao je veznjak Mladosti, Adnan Hodžić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Lazar Kalajanović je igrač koji je do sada dobivao šansu u Kup utakmicama. Očekuje se da i sutra zaigra od prve minute u uzvratnom susretu protiv Slavije.

"Idemo u Sarajevo s namjerom da ostvarimo dobar rezultat, a to je pobjeda. Cilj nam je prolazak dalje i da što više odigramo susreta u Kupu BiH. Uprkos tome što smo ostvarili dobar rezultat kući ne smije biti opuštanja jer protivnik to može lako kazniti Želimo slaviti i sačuvati se od povreda jer nas očekuju naporne utakmice u domaćem prvenstvu", rekao je Kalajanović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.