Napokon ispunjenje sna

Kalinić četiri godine u Portsmouthu

A. Beganović

Napadač Hajduka i povremeni hrvatski reprezentativac, Nikola Kalinić, napokon će ispunit svoju želju i napustiti hrvatsku ligu, te karijeru nastaviti u premierligašu Portsmouthu.

Prema pisanju hrvatskih medija Kalinić i njegov menadžer Tomislav Erceg s jedne, te predstavnik Portsmoutha Ralph N’Kono s druge strane, sastali su se danas u jednom splitskom hotelu i dogovorili sve uslove transfera.

Prema ovom dogovoru Hajduk će biti bogatiji za 6.5 miliona eura, dok će Kalinić godišnje u Mornarima zarađivati 1.2 miliona eura. Hrvatski napadač početkom sljedeće sedmice otputovat će u Englesku gdje bi trebao biti podvrgnut rutinskim liječničkim pregledima i ukoliko sve bude u redu, potpisat će sa Portsmouthom četverogodišnji ugovor.

“Nadam se da bi iduće sedmice ugovor trebao biti potpisan te da će Kalinić postati naš novi član. Riječ je o velikom pojačanju, vrlo talentiranom igraču pred kojim je velika karijera”, rekao je N'Kono za hrvatske medije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.