EPA

Trener Borussije Dortmund

Tuchel: Opasno je kada vas povezuju sa Realom

Glasine o interesu Real Madrida ne opterećuju mnogo mladog njemačkog trenera Thomasa Tuchela.

Tuchel od 2015. godine vodi Borussiju i u prvoj sezoni je bio zauzeo drugu poziciju i vratio klub u Ligu prvaka, a sa njegovim trenerskim kvalitetama su upoznati i čelnici Reala koji ga navodno u budućnosti vide na Santiago Bernabeu. Barem tako je bio izjavio izvršni direktor Borussije.

"Opasno je kada vas povezuju s klubom kao što je Real Madrid. To odvraća pažnju od bitnih stvari, ali moram naglasti da sam o cijeloj priči saznao samo iz medija. Ja sam fokusiran sada isključivo na svakodnevni rad u Borussiji i ne razmišljam o drugim klubovima", prokomentarisao je glasine Tuchel.

Vrijedi podsjetiti da Tuchel vodi Borussiju od 2015. godine. Prethodno je bio trener Mainza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.