Bundesliga, 7. kolo

Remi Borussije i Herthe, Ibišević asistent

Fudbaleri Borussije Dortmund i Herthe podijelili su bodove odigravši nerješeno 1:1 u meču 7. kola njemačke Bundeslige.

Prvo poluvrijeme ove utakmice proteklo je bez većih uzbuđenja. Nijedna ekipa nije uspjela da stvori ozbiljniju priliku pa su navijači ostalki uskraćeni za golove u prvom poluvremenu.

Nastavak meča donio je pogodak već u 51. minuti, a strijelac za Herthu je nakon asistencije Ibiševića bio Stocker.

Dortmund je nakon toga ubacio u brzinu više. Redale su se prilike pred golom gostiju, a najozbiljniju propustio je Aubameyang u 77. minuti kada mu je penal odbranio golman gostiju Jarstein.

Ipak, isti fudbaler uspio se iskupiti već tri minute kasnije kada je nakon asistencije Dembelea pogodio za, kasnije će se ispostaviti, konačnih 1:1.

Finiš meča obilježila je nervoza fudbalera obje ekipe pa je glavni sudac morao podijeliti i po jedan crveni karton. U Dortmundu je pocrvenio Emre Mor, dok je sa druge strane meč ranije završio Stocker.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi