Veliko iznenađenje u vrhu

Deset najefikasnijih klubova u ligama petice

U najjačim evropskim ligama je do sada odigrano osam, devet ili deset kola i već je vrijeme za kratki presjek.

Neki klubovi bilježe rezultate iznad svih očekivanja, a najbolji primjer je Nica koja se nalazi na prvom mjestu u Francuskoj. Neki su i zakazali, ali za takve klubove ovoga puta nema mjesta u ovom slideu.

U nastavku pogledajte deset najefikasnijih klubova u ligama petice u dosadašnjem dijelu sezone. Tu su neki klubovi u kojim bitnu ulogu igraju i naši reprezentativci...

10. Juventus

Juventus je u dosadašnjem dijelu sezone postigao 20 golova na deset ligaških utakmica. Najbolji strijelac tima je Higuain sa šest pogodaka, dok je naš Pjanić postigao dva.

10. Nica

Isti učinak na diobi desetog mjesta ima i Nica, koja je također postigla 20 golova na deset utakmica. Najbolji strijelac tima je Plea sa šest pogodaka, a odlično ga prati i Balotelli sa jednim golom manje.

9. Liverpool

Liverpool je postigao 20 pogodaka ali na devet utakmica. Čak trojica fudbalera Redsa su u ovoj sezoni Premier lige postigla po četiri pogotka i to Coutinho, Milner i Mane.

8. Manchester City

Manchester City ima isti učinak kao Liverpool - 20 golova na devet utakmica. Građane predvodi Aguero sa pet pogodaka.

7. Borussia Dortmund

I Dortmund je u ovoj sezoni postigao 20 pogodaka, ali na osam utakmica. Prvi strijelac je, naravno, Aubameyang sa sedam pogodaka.

6. Bayern Munchen

Bayern Munchen ima isti skor kao Borussia Dortmund, a najbolji strijelac je Lewandowski sa pet pogodaka.

5. Atletico Madrid

Atletico Madrid je na devet utakmica postigao 21 gol, a najviše ih je zabio Griezmann - šest.

4. Real Madrid

Real Madrid se nalazi na četvrtom mjestu sa 24 gola na devet utakmica u La Ligi. Najbolji strijelac je Benzema (4), a prati ga Bale (3). Zanimljivo, Cristiano Ronaldo je ove sezone u ligi postigao samo dva gola.

3. Roma

Roma u novoj sezoni igra sjajno a podatak da ovaj tim postiže 2,6 golova po utakmici je fantastičan. Fudbaleri Rome su u dosadašnjih deset utakmica 26 puta tresli mrežu protivnika, a najčešće je u ulozi strijelca bio naš Edin Džeko (10).

2. Monaco

Definitivno, najveće iznenađenje na listi. Monaco u nekim prošlim sezonama uopšte nije važio za previše efikasnu ekipu, ali ove su se raspucali i postigli čak 29 golova na deset utakmica. Prvi strijelci tima su Fabinho i Lemar sa po četiri pogotka, dok je Germain dodao tri.

1. Barcelona

Očekivano, na prvom mjestu se nalazi Barcelona koja je, baš poput Monaca, postigla 29 golova ali u devet utakmica. Prvi strijelci tima su Suarez i Messi sa po sedam postignutih pogodaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.