Već znamo dva najveća transfera koja će se desiti u januaru?

Witsel i James u centru pažnje

Već znamo dva najveća transfera koja će se desiti u januaru?

Zimski prelazni rok nikada nije bio atraktivan kao ljetni. Osim što traje kraće, veliki timovi baš i nemaju običaj praviti drastične promjene svojih ekipa kada sezona stigne do svoje polovine.

Ipak, predstojeći prelazni rok će sigurno donijeti neke zanimljive transfere a već se daju naslutiti dva koja će biti najveća.

U centru pažnje su dva fudbalera - Axel Witsel i James Rodriguez. Kolumbijac ni u novoj sezoni ne dobija previše priliku u Real Madridu i sve su prilike da će put Engleske. Obzirom da je odbio Tottenham i da silno želi u Manchester United, za očekivati je da James postane novi član Crvenih đavola. Kada se tome doda da se Henrikh Mkhitaryan nije najbolje uklopio i da je nezadovoljan pozicijom na kojoj igra...

Drugi veliki transfer trebao bi napraviti Juventus. Stara dama je prije nekoliko sedmica bila na korak do angažovanja Axela Witsela, ali se posao na kraju ipak izjalovio. Belgijanac je poručio da je nezadovoljan što je ostao u Zenitu i sve su prilike da će krenuti stopama Hulka i postati druga zvijezda ruskog kluba koja će napustiti St. Petersburg.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada je riječ o ciframa, James bi u United trebao preći za 60 miliona eura, dok bi Juventus napravio još jedan sjajan posao i Witsela dobio za svega pet ili šest miliona. Belgijancu ugovor sa Zenitom ističe na kraju sezone i on već ima dogovor sa Juventusom, koji ipak neće čekati istek ugovora već će u januaru dati priliku Zenitu da nešto zaradi prodajom svog najboljeg igrača. Osim toga, Zenit ove sezone ne igra u Ligi prvaka i Witsel bi mogao bti od pomoći Allegrijevom timu u najjačem takmičenju, a ne treba ni govoriti koliko bi samom fudbaleru tih pola godine 'bonusa' značilo za privikavanje na fudbal i život u Italiji.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi