Bundesliga

Bayernu lokalni derbi, Leipzig ne posustaje

Edmir Škorić

Lideri u Njemačkoj Bayern i Leipzig upisali su danas nove pobjede.

Bayern je u okviru 13. kola Bundeslige gostovao kod Augsburga u bavarskom derbiju, a gosti su slavili s 3:1. Dvostrukistrijelac bio je Lewandowski, jednom je pogodio i Robben, dok je Koo postigao utješni gol za domaće.

Freiburg je u Bremenu s 3:1 pobijedio Werder uz golove Philippa, Grifa iz penala i Abrashija, dok je Garcia postigao gol za domaće, u čijem timu je čitav meč odigrao bh. reprezentativac Izet Hajrović.

Leipzig ne popušta, pa je i dalje na dva boda od vodećeg Bayerna. Novu pobjedu gostima je osigurao Sabitzer golovima u 57.  i 82. minuti. Mainz je s 2:0 pobijedio Ingolstadt, dok je Bayer preokretom stigao do pobjede u Wolfsburgu (2:1).

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 9. kolo:
Augsburg - Bayern 1:3 (Koo 67/ Lewandowski 19, 48, Robben 21)
Werder - Freiburg 1:3 (Garcia 67/ Philipp 29, Grifo 39 - penal, Abrashi 75)
Darmstadt - Leipzig 0:2 (Sabitzer 57, 82)
Mainz - Ingolstadt 2:0 (Malli 51, Oztunali 86)
Wolfsburg - Bayer 1:2 (Arnold 37/ Mehmedi 79, Jedvaj 84)



Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti