Druga liga RS, Istok

Remi lidera, Drine HE tone sve dublje

D. Vejo

Ovog vikenda kompletirano je 12. kolo Druge lige Republike Srpske grupa Istok, a gdje je odigrano osam susreta.

Lider na tabeli ekipa Napretka remizirala je na svom terenu protiv ekipe Jedinstva iz Brčkog rezultatom 1:1 (0:1). Najslabije izdanje tima iz Donjeg Šepka do sada kada je u pitanju prvenstvo, Brčaci su pružili sjajan otpor, a u finišu utakmice mogli su i do trijumfa.

U drugom meču sastali su se Famos i Vlasenica, a tim iz Vojkovića slavio je s velikih 3:0, dok je u Brčkom Ilićka 01 bila bolja od Proletera iz Dvorova rezultatom 4:2.

Trebinje je bilo mjesto gdje su svoja koplja ukrstili domaći Leotar i Sloga Junajted, a gdje su Trebinjci slavili s visokih 4:1, dok je u Rogatici domaća Mladost bila bolja od istoimene ekipe iz Gacka rezultatom 2:0.

Mladost iz Bogutovog sela bila je bolja od Drine HE iz Višegrada s 2:0, a Velež je bio minimalan protiv Glasinca na svom terenu (1:0).

U posljednjem meču, ali ne i manje važnom, sastali su se u Brodcu domaće Jedinstvo i Guber iz Srebrenice, a gdje je domaćin slavio s velikih 4:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.