Famos, Leotar i Ilićka sigurni, Napredak remizirao

Druga liga RS, Istok

Famos, Leotar i Ilićka sigurni, Napredak remizirao

M. Jakovljević

U okviru 12. kola Druge lige Republike Srpske grupa Istok danas su odigrana četiri meča.

U Trebinju, Leotar je sa ubjedljivih 4:1 slavio protiv Sloge Junajted. Povodom današnjeg poraza, oglasili su se iz tabora gostujuće ekipe.

"Nadali smo se da možemo parirati Leotaru, međutim to nismo uspjeli uraditi. Poraženi smo. Nemam šta zamjeriti igračima jer je domaćin bio bolji", kazao je predsjednik Sloge, Boško Kojić.

Famos je na svom terenu bio uvjerljiv protiv Vlasenice rezultatom 3:0, te tako nastavio uspješan niz.

"Zasluženo smo slavili protiv Vlasenice. Osjetilo se da je ispadanje iz Prve lige Republike Srpske ostavilo dubok trag na našeg današnjeg protivnika. Čestitke mojim igračima na zasluženoj pobjedi, a gostima na fer i korektnoj igri", kazao je trener Famosa, Vladimir Drinjak.

Lider na tabeli ekipa Napretka odigrala je slabašnih 1:1 na svom terenu protiv Jedinstva iz Brčkog.

"Jedinstvo nas je iznenadilo ranim vodstvom u sedmoj minuti. To je bio šok iz kojeg se nismo mogli u potpunosti vratiti. Trudili smo se ali nismo uspjeli", istakao je predsjednik Napretka, Miodrag Jevtić.

Fudbaleri Ilićke 01 bili su sigruni na svom terenu protiv Proletera iz Dvoraova (4:2). Rezultat koji je najmanje odgovarao gostima.

"Znali smo da nas čeka jedna teška utakmica jer Ilićka ima jednu uigranu ekipu. Međutim, krenulo je dobro a onda smo našim greškama srušili sami sebe i tako pretrpjeli ubjedljiv poraz", zaključio je jedan od trenera Proletera, Dragan Matić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi