Arbeloa po dolasku na madridski aerodrom

Novo pojačanje Reala

Alvaro Arbeloa se vratio na Bernabeu

Real Madrid je dobio novog igrača. Ovaj put, ne radi se ni o kakvoj velikoj zvijezdi koja će na predstavljanje dovesti 50.000 gledatelja na Santiago Bernabeu, nego o povratku Realovog dijeteta Alvara Arbeloe iz Liverppola. Arbeloa je u Liverpool otišao prije tri godine, jer ga u Realu nije bilo ni na širem popisu, a sada se vraća na velika vrata.

Alvaro Arbeloa je od svih osam ovogodišnjih pojačanja, Kaka, Ronaldo, Benzema, Albiol, Garray, Negredo i Granero, vjerovatno najmanje atraktivan, jer igra u odbrani, ali je u španskim medijima izazvao najviše emocija, s obzirom da je madridsko dijete, i da je do dresa Reala morao ići težim putem. 

U Realu će provesti narednih pet godina, a njegovom kupnjom Florentino Perez je još više zadobio povjerenje navijača i medija, jer je uspio vratiti domaćeg igrača, koji je bukvalno otjeran iz Reala, a na njegovo mjesto su dovođeni mnogi igrači koji nisu imali ni približan kvalitet njegovom. 

U dresu Liverpoola je pružio sjajne partije, ali je dovođenjem skupog Glena Johnsona shvatio da neće imati više priliku igrati pored domaćeg igrača, spakovao je kofere i vratio se kući, na mjesto odakle je otjeran u eri Ramona Calderona. 

Istu sudbinu doživjeli su i Esteban Granero i Alvaro Negredo koje je Perez vratio ovog ljeta. Sjajnim igrama u dresu Getafea i Almerie dišli su i do reprezentativnih kandidata, a koliko ih publika voli pokazali su u prijateljskom meču protiv AL.Ittihada. Kada su ušli u igru stadion je eksplodirao, a bilo je i onih koji su suze pustili. 

Alvaro Arbeloa je došao i do dresa reprezentacije, vratio se u matični klub, a sad mu preostaje borba za poziciju u timu sa reprezentativnim suigračem Sergiom Ramosom. Ipak, mnogi misle da će njih dvojica moći igrati skupa, jedan na lijevoj, drugi na desnoj strani. Vidićemo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.