Modričani ističu da igraju pošteno, što očekuju i od drugih...

I pored katastrofe Pod Bijelim brijegom

Božičić: Ako bude pošteno, Modriča je prvak!

„Ako prvenstvo bude regularno u posljednja tri kola i svi budu igrali pošteno, kao što to Modriča Maxima čini cijelim tokom šampionata bićemo novi šampioni BiH“, smatra Slaviša Božičić, trener Modriče.

U subotu je njegova ekipa doživjela težak poraz od Zrinjskog u Mostaru, rezultatom 0:4, čime su ugrozili svoja nastojanja da osvoje titulu prvaka BiH, ali mogu ostati i bez drugog mjesto, to jeste plasmana u Kup UEFA.

„Ne vjerujem da ćemo izgubiti trku za Evropu, ali ni titulu i pored katastrofane igrei indolentnosti koju su prikazali naših igrači u Mostaru. Neshvatljivo mi je da su svi stajali na terenu, kada je Zrinjski poveo u prvom minutu. Poraz uz lošu igru nismo mogli izbjeći. No, nismo morali biti deklasirani, jer smo imali i mi svoje šanse koje, nažalost, nismo iskoristili. Zrinjski je zasluženo slavio, ali argumentovano govorim da smo previsoko poraženi u Mostaru“, rekao je Božičić.

Modriča je u narednom 28. kolu domaćin Slobodi. Potom su gosti Laktašima, a u posljednjoj utakmici sezone na svom terenu dočekuju Jedinstvo iz Bihaća.

„Za Evropu moramo dobiti kući i Slobodu i Jedinstvo, a za titulu nam je potren i najmanje bod iz Laktaša. Imamo snage da to i ostvarimo, jer onako loša utakmica kao u Mostaru ubijeđen sam da nam se ne može ponoviti“, riječi su Božičića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti