Neće proći nekažnjeno

Kozara će biti kažnjena zbog sramnih ispada njenih navijača

Edmir Škorić

Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH danas je kaznila bh. klubove za propuste u proteklom periodu.

Zrinjski je kažnjen sa 4.500 KM i najgore je prošao, a krenule su osude bh. javnosti zbog toga što nije kažnjen FK Kozara, a da se nije ni provjerilo zašto je to tako.

Podsjetimo, navijači Kozare veličali su osumnjičenog za ratne zločine i genocid Ratka Mladića, te skandirali "Nož, žica, Srebrenica" na meču osmine finala Kupa BiH protiv Sarajeva u Gradišci.

Kozara danas nije saznala kaznu, ali neće je izbjeći, pošto nadležnost imaju entitetski savezi kada su u pitanju utakmice Kupa. Tako će FS Republike Srpske, odnosno njena Disciplinska komisija, u narednih dan-dva donijeti odluku o kazni.

Čudno ili ne, tako piše i u Članu 16 Disciplinskog pravilnika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

(1)Ukoliko je igrač, sportski radnik-član kluba ili klub počinio prekršaj na kup utakmici, vođenje disciplinskog postupka je u nadležnosti disciplinskog organa saveza koji rukovodi prvenstvenim takmičenjem u kojem učestvuje taj klub.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

To nam je potvrdio i Goran Kosorić, predsjednik DK Nogometnog saveza BiH.

"Entitetski savezi su nadležni za kazne klubovima u kup utakmicama. Mi ne možemo kazniti Kozaru, ali tražili smo od Fudbalskog saveza RS da nas što prije obavijetse o kazni, jer ipak se radi o nacionalizmu i to mora da bude sankcionisano. Disciplinska komisija FSRS će sutra ili prekosutra, ili najkasnije naredne sedmice donijeti odluku o kazni, nakon čega ćemo biti obaviješteni", kazao je Kosorić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.