Brazilac neće dres sa brojem pet

Kaka: Nisam na Zidaneovom nivou

Brazilski as i novo pojacanje Real Madrida Kaka objasnio je zašto je odbio uzeti dres sa broj pet u Kraljevskom klubu.

“To nema ama baš nikakve veze sa Zidaneom (koji je prije nosio dres sa brojem pet op.a.). To ima veze što kod nas u Brazilu dresove sa tim brojem nose defanzivni fudbaleri. Iz tog razloga sam odlučio da mi broj osam ostane na dresu. Taj broj nosim od kako sam počeo igrati fudbal u Sao Paolu”, rekao je Kaka.

“Zidane je legenda fudbala. On je napravio mnogo toga sa reprezentacijom Francuske i Real Madridom. On je ipak na višem nivou od mene jer je pisao istoriju dok je igrao fudbal. Ja to još nisam dostigao i nije mi ugodno kada me porede sa Zidaneom”, dodao je Kaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.