Kakanjci pod imperativom pobjede

Mladost na Olimpic bez Galića i Ramovića

Dino Kurbegović

Nogometaši Mladosti iz Doboja kod Kaknja u prvih 7-8.kola Premijer lige bili su na samom vrhu tabele, međutim odlaskom Ibre Rahimića u Velež stvari su krenule nizbrdo. Dolaskom Husrefa Musemića na klupu ekipa je počela igrati loše, a već nekoliko kola se nalaze u rezultatskoj krizi.

Mladost se trenutno nalazi 8.mjestu s 19 bodova i ako žele igrati Ligu za prvaka što im je cilj u ovoj sezoni onda moraju krenuti pobjeđivati jer nije ostalo još mnogo do kraja regularnog dijela prvenstva.

Idealna prilika da prekinu crni niz rezultata za ekipu Husrefa Musemića je u subotu kada na stadion u Doboju kod Kaknja stiže posljednjeplasirani sarajevski Olimpic. Mladost ima imperativ pobjede i svaki drugi rezultat osim osvajanja tri boda vodi ih ka Ligi za opstanak.

Kada je u pitanju igrački kadar stručni štab zbog žutih kartona neće moći računati na Marina Galića i Sinana Ramovića standardne igrače u rosteru, ali se zato u ekipu vraća kapiten Aladin Isaković, koji je mnogo falio u posljednje dvije utakmice u zadnjoj liniji ekipe iz Kaknja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.