Nakon sramotnog poraza

Pioli je imao šta da kaže igračima Intera

Edmir Škorić

Trener Intera Stefano Pioli kritikovao je igrače nakon sramotnog poraza od Hapoela.

Inter je vodio 2:0 u Izraelu, ali je poražen s 3:2, pa je ispao iz Evropske lige.

"Prestali smo da igramo kao tim i bili smo arogantni. To nikada ne smije da se dogodi, to ne smijemo sebi da priuštimo ako želimo da pobjeđujemo. Imali smo šansu da povedemo sa 3:0, ali je nismo iskoristili. Ne smijemo da igramo utakmicu sa dva lica, u prvom poluvremenu smo bili zaista dobri, ali u drugom smo bili loši. Trebalo je samo da zadržimo isti stav", rekao je Pioli, pa je dodao:

"Po pitanju pripremljenosti sve je u redu, ali ono što je najvažnije je mentalitet i na tom polju moramo da se popravimo. Prošlost se ne računa, važno je ono što se dešava u sadašnjosti, a mi sada ne možemo biti zadovoljni našim radom. Inter ima vrlo kvalitetne igrače, ali moramo da znamo kako da podnesemo pritisak. Onakva igra nije vrijedna Intera", istakao je Pioli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.