Prvi domaći poraz nakon tri i po godine

Željo prekinuo nestvarni niz nepobjedivosti Plemića

Vjerovali ili ne, do današnjeg poraza od Željezničara rezultatom 4:0 Zrinjski je u Premijer ligi BiH na domaćem terenu bio neporažen duže od tri i po godine.

Plemići su do danas bili u seriji od 55 uzastopnih domaćih ligaških utakmica bez poraza, a posljednji klub koji je odnio tri boda iz Mostara bio je Čelik i to sada već daleke 2013. godine.

Čelik je 28. aprila te godine slavio sa 2:0, a od tog momenta je počela dominacija Plemića Pod Bijelim brijegom.

Zrinjski je tri kompletne naredne sezone završavao bez ijednog poraza na domaćem terenu, a u ovoj je bio u seriji od osam mečeva sve do danas kada je stigao Željezničar i naprosto ga pregazio usred Mostara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.