Bavarci bolji od Leverkusena

Bayern konačno slavio, Hummels junak

Endin Čaušević

Fudbaleri Bayerna savladali su večeras na domaćem terenu Bayer Leverkusen (2:1) u okviru 12. kola njemačke Bundeslige.

Bavarci su nakon dva "kiks" konačno uspjeli upisati novu pobjedu. Izabranici Carla Ancelottija večeras su na Allianz Areni bili bolji od Leverkusena sa 2:1. Domaći su do prednosti stigli u 30. minuti kada je mrežu Bayera zatresao Thiago Alcantara.

Ipak, samo pet minuta kasnije gosti iz Leverkusena stigli su do izjednačenja. Brandt je bio asistent, a Neuera je savladao Calhanoglu. 

Međutim, početkom drugog poluvremena riješeno je pitanje pobjednika kada je konačnih 2:1 postavio Hummels. Ovo je veoma važan gol za Hummelsa koji je nakon poraza u Dortmundu bio na velikim udaru navijača Bayerna.

Bayern je i dalje drugi na tabeli Bundeslige sa 27 bodova, tri manje od lidera Leipziga. S druge strane. Levekusen je tek deveti sa 19 bodova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 12. kolo:

Bayern - Bayer Leverkusen 2:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.