Sprema se za meč sa Šibenikom

Musa iz opravdanih razloga propustio meč protiv Karpoša

Endin Čaušević

Košarkaši Cedevite večeras su poraženi na gostovanju protiv Karpoš Sokolija u meču 11. kola ABA lige.

Zagrebačka ekipa večeras je poražena protiv Karpoša sa 89:81. Ipak, najvažnija vijest za bh. javnost jeste da je večerašnji meč propustio Džanan Musa. Bh. košarkaš nije bio u rosteru za večerašnju utakmicu, a nakon meča objašnjeno je i zašto.

Naime, Musa je ostao u Zagrebu jer košarkaše Cedevite već u ponedjeljak očekuje meč u domaćem prvenstvu protiv Šibenika. Ovo je važan meč za ovaj tim jer s pobjedom na gostovanju u Šibeniku žele zadržati prvo mjesto.

Trener Cedevite, Veljko Mršić, odlučio je da Musa propusti večerašnji meč ABa lige kako bi bio spreman za utakmicu u Šibeniku. Podsjećamo, Musa će se uskoro priključiti juniorskoj reprezentaciji BiH koju sredinom decembra očekuje nastup na Evropskom prvenstvu u Turskoj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.