Napadač se dogovorio s Aluminijem

Mirel Ibrahimović pred potpisom za slovenačkog prvoligaša

M. Šljivak

Mladi bh. napadač Mirel Ibrahimović u narednim danima će vjerovatno postati član slovenačkog Aluminija.

Sjajni 20-godišnji napadač je odličnim igrama u Slogi iz Siminog Hana privukao pažnju velikog broja domaćih, ali i inostranih timova, a slovenački prvoligaš Aluminij je bio najkonkretniji.

Ibrahimović je prethodnih dana broavio u Sloveniji, gdje je dogovorio sve uslove oko dvogodišnjeg ugovora sa ovim timom i u narednim danima bi trebala biti i ozvaničena saradnja između dvije strane.

Preostalo je još da se Aluminij dogovori sa ekipom Sloge oko obeštećenja, jer ovaj fudbaler ima važeći ugovor s ovim timom, ali ekipa iz okoline Tuzle vjerovatno neće praviti probleme oko odlaska mladog napadača.

Ibrahimović je jedno od otkrića Prve lige Federacije u novoj sezoni i sigurno je da će mu Slovenija biti odskočna daska u karijeri, a nakon eventualnog potpisa, nije daleko ni poziv u mladu reprezentaciju BiH za koju Ibrahimović ima pravo nastupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.